Un preot vrea sa plece intr-o expeditie record, de 3000 Km, de la Polul Nord in Groenlanda, cu sania trasa de caini

expeditie sanie trasa de caini Polul Nord Preotul Feodor Coniucov intenționează să stranga 1 milion de dolari pentru o expeditie cu o sanie trasa de caini, lunga de 3000 km, de la Polul Nord pana in Groenlanda, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Exploratorul si preotul rus Feodor Coniucov se pregătește pentru o expediție cu sania trasă de câini, de la Polul Nord pana in sudul Groenlandei, programată să inceapa in aprilie 2013.

"Problemele tehnice și organizatorice au fost, in asamblu, rezolvate. Există doar o singură problemă, acum: finanțarea. Avem nevoie de aproximativ 1 milion de dolari. In acest moment, se discuta cu sponsorii potențiali, vizavi de condițiile în care acestia vor conveni să finanțeze expediția. Pot aparea bani în schimbul publicitatii, pentru știință sau pentru dezvoltarea turismului", a declarat, reporterilor, Coniucov.

Expediția „Viitorul” nu seamana cu nicio alta expeditie de pana acum, a mai asigurat el. Exploratorii isi planifica sa acopere mai mult de 3.000 de km, pe o distanță record pentru o expeditie cu sania trasă de câini, în regim arctic.

Parintele Fiodor va fi însoțit de un alt explorator rus, director al Muzeului de Stat Arctic si Antarctic din Sankt Petersburg, Victor Boiarschi.

În aprilie, exploratorii, câinii (aclimatizati) și personalul de însoțire trebuie să fie adusi la punctul de pornire al expediției. Va trebui sa fie asigurate livrările de alimente, combustibil și echipamentele.

Dacă expediția nu reușește să porneasca asa dupa cum a fost ea planificata, atunci acesta va trebui să fie amânată pentru un an, a spus Pr. Feodor, dar a adăugat că șansele sunt mari ca acest lucru sa nu se întâmple.

Boiarschi a mai declarat că, dacă expediția va fi un succes, Karelia nu va demonstra numai ce potențial ridicat de formare a câinilor are, dar poate iniția, totodata, revenirea saniei trase de câini pe lista Jocurilor Olimpice de Iarna, înainte de Jocurile din 2014, din Soci, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.