Crearea unei singure organizatii inter-bisericesti in lumea crestina araba

adunare intercrestina Orient 2012 Creștinii din Orientul Mijlociu iau in calcul crearea unei organizatii inter-ecleziale unice, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

La resedinta Catolicosului armean din Cilicia, în Antelias, o suburbie a Beirutului, a avut loc o întâlnire a liderilor Bisericilor Creștine din lumea arabă.
Au participat reprezentanți ai comunităților creștine din Kuweit, Qatar, Bahrain, Oman, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (Dubai, Abu Dhabi și Sharjah).

Liderii au venit in Liban, cu scopul de a participa la conferința Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu. Una dintre temele reuniunii a fost si crearea unei singure organizații inter-bisericesti in lumea arabă.

În această privință, Catolicosul Aram I al Ciliciei a subliniat necesitatea realizarii contactelor între Biserici, organizarii de dezbateri și discuții între acestea.

"În aceste discuții ar trebui să fie dezbatute problemele politico-religioase și socio-economice. Este important, totodata, sa se stabileasca mai multe contacte cu autoritățile civile, pentru ca Biserica poate face fata mai bine dificultăților din Orientul Mijlociu, cu ajutorul autorităților, a declarat Aram I, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.