Rusia ii cere Frantei sa suspende momentan examinarea cererii de construire a complexului ortodox de la baza Turnului Eiffel

macheta bisericii sfantul nicolae Turnul Eiffel Paris Moscova intenționează să ii solicite Parisului să suspende examinarea cererii pentru construirea unui complex ortodox spiritual și cultural rusesc, în centrul capitalei franceze, pentru a castiga astfel timp in finalizarea acestui proiect, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"În acord cu autoritățile franceze, Federația Rusă a decis să solicite suspendarea temporară a luarii în considerare a cererii prealabile pentru autorizarea constructiei" – se arata intr-un comunicat.

Acordarea prelungirii va permite calcule suplimentare și luarea în considerare a unor noi propuneri, în scopul aducerii imediate a proiectului într-o forma care sa respecte cerințele specifice.

Centrul ortodox spiritual și cultural ar trebui să corespundă nu doar canoanelor tradiționale ale Bisericii Ortodoxe Ruse, ci, totodata să răspundă spiritului arhitectural al zonei.

"Cu toate acestea, fezabilitatea proiectului a evidențiat o serie de dificultăți în punerea sa în aplicare" – se mai subliniaza in comunicat.

Prin acordul reciproc al părților s-a inițiat revizuirea proiectului, astfel încât să răspundă pe deplin cerințelor referitoare la fezabilitatea tehnică, și sa se potriveasca armonios peisajului arhitectural unic, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.