Acord de cooperare intre Facultatea de Teologie din Bucuresti si Universitatea Sfantul Tihon din Moscova

Universitatea Tihon din Moscova si facultatea de teologie Bucuresti acordÎn data de 19 noiembrie 2012 la Universitatea Sfântul Tihon din Moscova a avut loc semnarea acordului de cooperare a acestei instituţii de învăţământ superior din Rusia cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Acordul a fost semnat de rectorul Universităţii Moscovite, Pr. Vladimir Vorobiev şi, din partea română, de decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu, după cum ne-a precizat Pr. Eugeniu Rogoti, inspector la Sectorul Relaţii bisericeşti şi interreligioase al Patriarhiei Române.

Înainte de semnarea oficială a acordului a avut loc o discuţie între reprezentanţii conducerilor celor două instituţii, în cadrul căreia s-au stabilit principalele direcţii de cooperare. Acestea vor presupune schimbul de studenţi şi profesori, stagii de pregătire pe termen scurt, îndeosebi în domeniul artei sacre, dar şi schimbul de literatură teologică. Partea rusă a manifestat un interes deosebit pentru modul de desfăşurare a activităţii instituţiilor de învăţământ teologic româneşti, în cadrul universităţilor de stat.

Părinte Vorobiev a propus delegaţiei române să trimită studenţi în taberele misionare tradiţionale ale Universităţii „Sfântul Tihon” de la mănăstirea Solovăţ, propunere primită cu mult interes de partea română.

La rândul său, Părintele decan Ştefan Buchiu a mulţumit pentru invitaţia de a vizita instituţia de învăţământ moscovită, mai ales că această vizită a coincis cu festivitatea prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea acesteia şi şi-a manifestat speranţele în continuarea cooperării cu Universitatea parteneră.

Universitatea „Sf. Tihon” a fost înfiinţată în 1992, sub forma unui institut particular şi s-a dezvoltat rapid, ajungând la stadiul unei universităţi care are acum 10 facultăţi, cu aproximativ 3000 de studenţi – informeaza Agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane, Basilica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.