Patriarhul interimar al Bulgariei face apel la unitate

Mitropolitul Kirill de Varna Unitatea Sfântului Sinod și a Bisericii Ortodoxe din Bulgaria este cel mai important aspect pentru creștinii ortodocși din Bulgaria, potrivit Mitropolitului Kiril de Varna, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Kiril a făcut declarația la predica de duminică, tinuta în capitala bulgară, în cadrul primei sale Liturghii ca Patriarh interimar.

"Atunci când opiniile diferă, ele trebuie sa fie întemeiate. Sper ca toti mitropoliitii sa participe la următoarea reuniune a Sfântului Sinod și că toti cei ce vor lipsi isi vor prezenta motivele intemeiate. Ei au făcut cu totii un jurământ, de a răspunde la invitațiile Sinodului", a mai spus el, subliniind că 11 dintre acestia au recunoscut deja alegerea sa.

În timpul slujbei Sfintei Liturghii, Kiril a vorbit despre efortul fostului Patriarh Maxim de a realiza unitatea Bisericii, si despre succesul său în cele mai dificile perioade ale ateismului și schismei, cerandu-le tuturor episcopilor să urmeze exemplul lui Maxim.

Episcopia de Sofia l-a întâmpinat pe Kiril cu flori și a promis să nu uite niciodată munca si viata fostului Patriarh.

Vinerea trecuta, Sfântul Sinod a decis să trimită scrisori catre trei mitropoliti, pentru a-i indemna sa participe la toate ședințele "de iarnă", care se vor încheia pe 19 decembrie 2012.

Decizia s-a referit la Mitropolitul de Veliko Tarnovo, Grigorie, Mitropolitul de Plevna, Ignatie, și Mitropolitul de Plovdiv, Nicolae.

Ședințele sunt programate pentru 26-29 noiembrie, 10-14 decembrie și 18-19 decembrie, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.