Delegatia Manastirii Hilandar si doua icoane facatoare de minuni, in Belarus si Rusia

Icoana Maicii Domnului cu trei maini in Sankt Petersburg noiembrie 2012 O delegație a Mănăstirii athonite Hilandar a vizitat, in ultimele zile, Belarus și Rusia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Delegatia Mănăstirii sârbe Hilandar, din Muntele Athos, a fost condusa de starețul manastirii, Arhimandritul Metodie Markovici.

Staretul a oferit orasului Minsk – capitala Belarus – doua copii, pictate identic dupa doua dintre icoanele cel mai cunoscute ale Maicii Domnului, facatoare de minuni, din Hilandar, cea numita "Maica alaptand" (Binecuvantatul pantece) si „Icoana cu Trei Maini” Tricherusa (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Calugarii s-au mai deplasat, ulterior, in Ekaterinburg, unde au organizat o intalnire cu credincioșii din oraș, în clădirea eparhiala. Staretul a oficiat Sfanta Liturghie si în biserica construită pe locul uciderii familiei imperiale, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Teo-Christian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.