publicat în: Arhivă

INVITATIE la SFINTIRE: Schitul Cetatuia din zona Buzaului, un loc minunat care va asteapta (21 noi.)

Sfintirea clopotnitei si chiliilor Schit Cetatuia 2012 In data de 21 noiembrie 2012, cand Biserica Ortodoxa praznuieste Intrarea Maicii Domnului in Biserica, Schitul Cetatuia din Magura Buzaului se bucura de un eveniment deosebit. Cu aceasta ocazie, atat noua clopotnita cat si ansamblul de chilii recent construite vor fi sfintite de catre IPS Epifanie, Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Un numar mare de credinciosi este asteptat sa participe la acest eveniment, in schitul care adaposteste o Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, pictata de Tattarascu, renumita pentru ajutorul adus celor aflati in necazuri si boli.

Schitul Cetatuia se afla in jud. Buzau, com. Magura, pe drumul dintre Buzau si Brasov, la 5 minute de mers cu masina sau la 20-30 minute de mers pe jos, distanta de la Manastirea Ciolanu, de langa Tabara de Sculptura.

Maica stareta Olimpiada, in varsta de 88 de ani, ostenitoare vrednica a acestui sfant lacas ortodox, care a reusit sa readuca la viata acest spatiu odata parasit – in unele perioade de timp fiind singura vietuitoare a acestuia (in prezent, in schit vietuiesc doar doua monahii) – ii invita pe toti cei ce vor sa ii fie aproape in aceste clipe de bucurie.

Lucrarile la clopotnita au inceput cu un an in urma si au necesitat eforturi si costuri mari, datorita diferentei de nivel intre platoul pe care se afla amplasata noua biserica paraclis a schitului si curtea propriu-zisa a acestuia.

Clopotnita este impodobita cu doua icoane realizate din mozaic ceramic, reprezentand cele doua hramuri ale Schitului istoric si Bisericii Paraclis, Schimbarea la Fata, respectiv Nasterea Maicii Domnului. ea include doua spatii laterale, inchise, dintre care unul va avea rol de pangar iar celelalt asigurand accesul pe scara clopotelor. Spatiul de sub bolta clopotnitei a fost inchis si el cu pereti cortina, transparenti, din sticla tip termopan, pentru izolarea termica si de curentii puternici de aer a spatiilor.

Mai multe despre acest sfant schit ortodox si despre icoana facatoare de minuni puteti citi AICI!