publicat în: Arhivă

FOTO REPORTAJ: Ziua onomastica a PS Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor / 2012

Liturghie Arhiereasca Slobozia 11 noiembrie 2012 Sf. Vicentiu In ziua de duminică, 11 noiembrie 2012, când Biserica Ortodoxă i-a prăznuit pe Sfinţii Mucenici: Mina, Victor şi Vichentie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a slujit la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, informeaza Biroul de presa al Episcopiei.
Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, exarhul mănăstirilor, părinţi consilieri, părinţii protopopi, părinţi stareţi, preoţi şi diaconi. Slujba a fost transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, in programul propriu de televiziune si a putut fi vizonata atat in paginile agentiei cat si pe toate site-urile oficiale ale Episcopiei si Protopopiatelor acesteia.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.
După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Episcop la aniversarea zilei numelui.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre samarineanul milostiv, punând la inimă îndemnul Mântuitorului ca fiecare să ne facem aproapele fratelui nostru căzut între tâlharii păcatelor şi ai viciilor. A mulţumit colaboratorilor Centrului Eparhial, părinţilor stareţi şi tuturor credincioşilor pentru urările făcute la sărbătoarea zilei onomastice, asigurându-i că sunt prezenţi cu toţii în rugăciunile Sale, mai informeaza Biroul de presa al Episcopiei.

Inregistrarea transmisiunii live poate fi vazuta in urmatoarele zile in programul TV Lacasuri Ortodoxe. De asemenea, in pagina prezentului articol gasiti peste 120 de fotografii, grupate in 8 albume-slide si cateva albume in detaliu, realizate de colegii redactiei noastre de stiri.