publicat în: Arhivă

Patriarhul Serbiei declara, la funeraliile Patriarhului Maxim al Bulgariei, conditiile negocierii cu Biserica Macedoneana

Arhiepiscopul-Ioan-de-Ohrida-incarcerat

Patriarhul Irineu al Serbiei exclude varianta negocierilor cu "Biserica Ortodoxă Macedoneană", pe tema statutului acesteia, atata timp cat Arhiepiscopul Ioan de Ohrid ramane in inchisoare.

Bisericile Ortodoxe Sarba si Macedoneana nu vor purta discutii despre situatia Bisericii din Macedonia, atata timp cat Episcopul Ioan Vraniškovski nu va fi eliberat, a declarat Patriarhul Irineu al Serbiei.

La funeraliile Patriarhului Maxim al Bulgariei, la care a fost prezent, Patriarhul Irineu a declarat televiziunii bulgare că este pregatit să continue discuțiile pentru reglementarea problemei Bisericii Macedonene. Cu toate acestea, el a subliniat că va fi imposibila o discutie, atata timp cat Arhiepiscopul Ioan se va afla în închisoare.

"Cat timp Arhiepiscopul Ioan Vraniskovski se afla in închisoare, nu putem purta discutii", a spus Patriarhul Irineu, adăugând că primatul "Bisericii Ortodoxe Macedonene", Episcopul Ștefan, a promis de altfel să "rezolve această problemă", ceea ce nu s-a si intamplat, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.