Patriarhul Kiril, prezent la memorialul victimelor fascismului, Yad Vashem din Ierusalim

Yad Vashem

In data de 12 noiembrie 2012, Patriarhul Kirill al Rusiei a vizitat Memorialul Yad Vashem din Ierusalim. Întâistătătorul Bisericii Ruse a participat la ceremonia de comemorare și a depus o coroană de flori.

La eveniment au participat ierarhi și clerici ai Patriarhiilor din Ierusalim și Moscova, precum și președintele Fundației "Apel la conștiință", rabinul Arthur Scheider.

În timpul ceremoniei, Patriarhul Kirill a rostit un cuvant, in care a amintit despre "soldații Armatei Roșii, care au salvat lumea de ciuma fascistă", mentionand ca trebuie comemorate, pe langa "cele șase milioane de evrei uciși", si "milioanele de cetățeni sovietici care au murit in apărarea lumii de puterea fascista".

"Yad Vashem" este cu siguranță un loc national al suferinței evreilor, a conchis Patriarhul rus, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.