Parintele Dr. Nicolae Dura, prezent la Adunarea Episcopilor Ortodocsi Canonici din Austria, editia a IV-a

Nicolae Dura

Cea de-a IV-a reuniune a Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din Austria s-a intrunit la Viena si, printre altele, a lansat un apel catre guvernul austriac pentru creștinii din Siria.

Intrunirea a avut loc in data de 10 noiembrie 2012. Obiectivul principal al reuniunii a fost elaborarea de noi directive, prin care Biserica Ortodoxă "sa poata, în viitor, sa se prezinte ca partener de încredere și factor activ în societatea austriacă".

Conferința a fost deschisă prin oficierea Sfintei Liturghii în biserica sârbă a Învierii lui Hristos. Slujba a fost condusă de Mitropolitul Arsenie Kardamakis, din Patriarhia de Constantinopol.

Alaturi de acesta au slujit Mitropolitul Ioan Iazighi din eparhia Patriarhiei Antiohiei în Europa, Arhiepiscopul Mark de Iergorevsk (Golovkov), administrator al Eparhiei Bisericii Ortodoxe Ruse în Austria, Episcopul Irineu Bulovici, seful Eparhiei Bisericii Ortodoxe Sârbe în Austria, preoții vicari ai eparhiilor romane si bulgare, Dr. Nicolae Dura, respectiv Ivan Petkin.

In aceeasi zi, s-a discutat si despre aniversarea celor 50 de ani de existenta ai Episcopiei Ortodoxe Ruse din Viena și Austria, care va avea loc maine, 16 noiembrie. Cu această ocazie, Arhiepiscopul Mark va savarsi o slujba de Te Deum în Catedrala rusa Sf. Nicolae din Viena.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.