Ultimul crestin ortodox ramas in centrul Homs din Siria a fost ucis

centrul orasului Homs Siria Ultimul crestin ortodox ramas in centrul Homs, din Siria, după evacuarea populaţiei civile, Elias Mansur, in varsta de 84 de ani, a fost ucis, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii Fides.
Acesta era preot si a refuzat sa-si părăsească propria locuinta, aflata pe strada Wadi Bayfield, deoarece avea grijă de fiul său cu handicap, Adnan, chiar dacă ştia că viaţa sa era în pericol.

Zona Wadi Sayeh, locuita de creştini şi musulmani sunniţi, se afla inca in centrul luptelor dintre armata şi rebeli.

Rebelii sunt grupati in cartierele Khalidiyeh, Bab Hud, Bustan Diwan, Hamidiyeh, Wadi Janatan pana pe strazile Wadi Sayeh si Uret al Shayyah. Forţele armate i-au înconjurat.

Conform agentiei, preotul grec-ortodox a fost ucis ieri. Cu o zi inainte, el declara ca nu-si va părăsi casa sub nicio forma, şi că, dacă se va întâlni cu rebelii, "le va aminti Cele Zece Porunci şi Sfintele Scripturi”.

Înmormântarea are loc astazi, într-o biserică ortodoxă. In prezent, este cautat fiul cu handicap, despre soarta caruia nu se mai stie nimic.

Între timp, Mănăstirea Iezuiţilor, din cartierul Hamidiyeh, a fost si ea lovita în timpul luptelor zilnice. Constructia a suferit daune minore si nu s-a raportat nicio victima, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.