Barbara Stamm, la Patriarhia Romana

Barbara Stamm la Patriarhia RomanaPreafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi, 1 noiembrie 2012, vizita unei delegaţii germane din landul Bavaria condusă de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

În cadrul întrevederii, Preafericirea Sa a discutat cu preşedintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm, despre importanţa proiectelor sociale pe care le întreprinde în ţara noastră.

„Preafericirea Voastră, vă mulţumim frumos pentru primirea deosebită pe care ne-aţi făcut-o. Există o legătură strânsă între noi încă de pe vremea când eraţi la Iaşi (n.r.: Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei) şi există o legătură strânsă între cele două popoare, poporul român şi poporul german, în special în legătura care s-a stabilit între saşii şi şvabii din Transilvania şi cei din Bavaria. Şi sperăm ca această legătură care s-a întemeiat şi a luat naştere la Iaşi să continue aici la Bucureşti prin multe proiecte pe care le vom construi şi le vom face împreună. Putem spune că anul trecut în data de 11 septembrie 2011, prin venirea dumneavoastră la München, când aţi pus piatra de temelie pentru viitoarea biserică şi viitorul centru al Episcopiei care se va construi acolo, s-a început un nou proiect pe care îl vom continua cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu aceşti colaboratori minunaţi pe care aţi reuşit să îi faceţi care se luptă pentru proiectul dumneavoastră în continuare şi sperăm să-l ducem la bun sfârşit”, a spus Preşedintele Parlamentului landului Bavaria, după cum ne informează Radio Trinitas.

La rândul său, Patriarhul României a mulţumit pentru susţinerea pe care landul Bavariei o dă Episcopiei Ortodoxe Române din München.

„Dorim să mulţumim Doamnei Barbara Stamm şi tuturor colaboratorilor săi pentru cele peste 20 de proiecte sociale pe care le-a dezvoltat în ultimii 20 de ani în România, nu numai în Moldova ci şi in alte părţi ale României. Doamna Barbara Stamm este modelul unui om politic creştin care din funcţia politică pe care o are ajută Biserica şi mai ales activităţile sociale ale Bisericii şi ale comunităţii locale ca să simtă iubirea lui Dumnezeu în mod concret. Mulţumim tuturor pentru susţinerea acestui proiect din Bavaria de la München şi prin faptul că îl încurajaţi pe Preasfinţitul Părinte Episcop Sofian, mai ales că este la început de drum. Am văzut această solidaritate şi ca o mare şansă pentru românii ortodocşi de a coopera cu Bisericile creştine din Bavaria şi de a integra pe români în contextul societăţii germane de astăzi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.