Preotii trebuie sa renunte la glume si declaratii socante

credinta si cuvant mass media ortodoxa Patriarhul Kiril al Moscovei si al intregii Rusii le-a cerut preotilor sa renunte la declaratiile socante. Preoţii nu trebuie sa provoace publicul, prin declaraţiile lor, consideră Patriarhul Kiril, atragandu-le acestora atentia ca „nu sunt clovni”.

Patriarhul a facut aceasta specificatie cu ocazia conferinţei de presă care a avut loc în timpul festivalului media ortodox „Credinta si cuvant”, despre care va aminteam in editiile anterioare de stiri.

Patriarhul a explicat ca declaraţiile şocante şi glumele nepotrivite din partea reprezentanţilor clerului fac rău nu numai Bisericii.

În plus, Patriarhul a subliniat că nu este corect să fie judecata Biserica pentru actele savarasite de unii membrii ai ei, individuali, si acest lucru este exact ceea ce se întâmplă cel mai des.

Din acest motiv, este important ca toţi credincioşii sa isi aminteasca faptul că sunt responsabili de imaginea Bisericii, prin faptele şi conduita lor.

Patriarhul a mai facut apel, de asemenea, la munca mai conştiincioasa, menţionând că "mass-media ortodoxă trebuie să incerce sa ii corecteze pe adversarii lor şi nu să nu sa ii umileasca".
"Misiunea principală a Bisericii este mântuirea omului, iar totul ramane pe plan secundar", a mai adăugat Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.