Manastirea Stretensky, acuzata pe nedrept de proxenetism

Manastirea Sretensky Moscova Luni, 29 octombrie 2012, un "salon de servicii intime", ilegal, a fost descoperit intr-o cladire, al carei proprietar este Mănăstirea Stretenski din Moscova, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Proprietatea este privată, iar biserica nu detinea inainte acest loc, conform unei surse din Ministerul de Interne.

Potrivit autorităților, bordelul era găzduit în interiorul zidurilor unui hotel.
"Locul era cunoscut, pentru ca era rezervat amantilor. Erau sapte camere, taxa minimă fiind de 1.750 de ruble (44 de euro) pe oră. Două fete au fost arestate în timpul operațiunii", se arata in declarația oficială a Ministerului Rus de Interne.
Cele doua femei tinere se prostituau si proveneau din Ucraina și Tadjikistan, fara vreo legatura cu manastirea.

Unul dintre calugari a explicat, la randul sau, că locul a fost cumparat recent, pentru a fi adaptat canoanelor ortodoxe religioase. Nu se efectuase nicio vizita de control, pana cand salonul ilegal nu a fost dezvaluit.

Proprietarii se confruntă, insa, cu până la 10 ani de închisoare, pentru proxenetism, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mai grav este ca Manastirea Ortodoxa Stretensky este o manastire subordonata direct Patriarhului Kirill. Ultimul sau vicar este Arhimandritul Tihon, care se întâmplă să fie, conform unor surse, duhovnicul lui Vladimir Putin.

Intr-o perioada in care Biserica Ortodoxa a Rusiei este puternic atacata de grupurile feministe si de lumea ateista – cel putin la suprafata – o astfel de experienta risca sa cauzeze enorm imaginii Bisericii din Rusia, mai ales atata timp cat, in presa locala, astazi deja circula titluri care contin alaturi cuvinte ca: sfant bordel, manastire, calugari, Patriarh, Putin, proxenetism – langa fotografii trucate sau "icoane" (cu calugari si maici), blasfemiatoare, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.