Eveniment de proportii in Arhiepiscopia Ramnicului, in aceasta sambata

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe informeaza: In ziua de sambata, 3 noiembrie 2012,

Preasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului,

Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei,

Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei,

Preasfintitul Parinte Andrei Fagarasanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului si

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului,

alaturi de un sobor de preoti si diaconi, incepand cu orele 9:00, vor savarasi Sfanta Liturghie si sfintirea Bisericii cu hramul "Inaltarea Sfintei Cruci" si "Sfantul Mucenic Ioan Rusul" de la Manastirea Malaia, comuna Malaia, judetul Valcea.
La acest eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei publice locale si centrale, personalitati ale vietii culturale valcene, preoti, monahi, monahii si credinciosi din parohiile vecine.
Pelerinii prezenti la sarbatoare se vor putea inchina la Moastele Sfantului Cuvios Decapolitul, aduse de la Manastirea Bistrita Olteana.
Manastirea "Inaltarea Sfintei Cruci" se afla pe DN7 – Ramnicu Valcea – Sibiu, ramificatie la stanga de la brezoi spre Voineasa (DJ 7A), in comuna Malaia, pe pitoreasca Vale a Lotrului, situata la altitudinea de 700 de metri.
Piatra de temelie pentru noua biserica a manastirii de maici, cu Hramurile "Inaltarea Sfintei Cruci" si "Sfantul Mucenic Ioan Rusul", a fost pusa la data de 12 iunie 2012, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.
Ctitorii manastirii sunt Preotul Ioan Comaneci, cu familia, impreuna cu sponsorul principal Frank Timis. Ansamblul manastiresc de la Malaia cuprinde biserica mare si un arhondaric pe doua nivele cu 25 de chilii, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.