Modul in care au ales parintii, pentru copiii lor, studierea religiei in scolile din Rusia

scoala Un sondaj recent dezvaluie modul in care au ales parintii copiilor din Rusia, participarea acestora la ora de religie din scoala, sau la alternativele pe care invatamantul de stat le ofera fiecarui individ, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Rezultatul sondajului demonstreaza ca, intr-adevar religia Crestin-Ortodoxa a fost preferata fata de celelalte religii, dar nu a invins optica seculara, neatingand un procentaj major.

Conform sondajului, in perioada 2010-2011, elevii a trebuit să aleagă între șase opțiuni, pentru cursul pe care vroiau sa-l urmeze: dar alegerea a trebuit sa fie de fapt a parintilor (in scolile primare):

– "Bazele Eticii Seculare": cursul a fost ales de 42,7%;
– "Bazele Culturii Ortodoxe": cursul a fost ales de 31,7%;
– "Bazele Lumii si Culturii Religioase": cursul a fost ales de 21,2%;
– "Bazele Culturii Musulmane": cursul a fost ales de 4%;
– "Bazele Culturii Budiste" si "Bazele Culturii Evreiesti" au fost alese de restul de 0,4%, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Reamintim ca, in prezent, 79% din populatia Rusiei se declara a fi "ortodoxa" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), insa sondajul de fata reflecta mai degraba numarul celor care vor sa practice sau practica in mod real Ortodoxia in aceasta tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.