Noi inscriptii iordaniene, indicand existenta unei populatii crestine, in fortul armat Ain Garandal

excavatii cu inscriptii in sit iranian Arheologii Universitatii din Tennessee au descoperit in Ain Garandal, in zona de sud a Iordaniei, un complex antic roman, de la inceputul erei bizantine, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Complexul include un fort roman, o baie comună și un sistem de apeducte.

Sit-ul arheologic, care a fost locuit intre secolele II si VI dupa Hristos, descopera un volum mare de inscriptii, unic, in carbune-grafitti, pe peretii fortului existand dedicatii oficiale.
Inscripțiile includ o listă de nume, sugerând că fortul roman a apartinut forțelor locale.

Descoperirea unui simbol Ki Ro este elocventă in ce priveste orientarea culturală și religioasă a populației locale; acest simbol creștin timpuriu este format din primele două litere ale cuvântului grecesc „Hristos”.

Savantii Universitatii din Tennessee, Erin și Robert Darby, au lucrat cu un epigrafist, Christopher Rollston, pentru investigarea inscripțiilor unice, proeminente, descoperite la Ain Garandal, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.