Festivalul International al Mass-Mediei Ortodoxe: Credinta si Cuvant – 2012

festival mass media ortodoxa 2012 Festivalul Internațional al Mass-Mediei Ortodoxe, ajuns la editia a 5-a, intitulat "Credință și Cuvant", a avut loc in Moscova, în perioada 29-31 octombrie 2012, iar participantii s-au bucurat de oportunitatea de a se întâlni cu Patriarhul Kiril al Moscovei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
467 de delegați au participat la acest festival, care este organizat de către Departamentul Sinodal de Informații al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Delegații au fost din randul jurnaliștilor ortodocși și colaboratori ai serviciilor de stiri, din 154 de eparhii din Rusia, țările CSI, țările din apropiere și din diaspora rusa.

In zilele de 29 și 30 octombrie, pe domeniile pensiunii "Foresta Tropicana", aflata la marginea Moscovei – locul de desfășurare a festivalului – deschiderea oficială a avut loc prin mese rotunde și discuții în cadrul grupurilor, consacrate problemelor privind atat relațiile între Biserică și mass-media, precum și experientele expertilor in presa.

In data de 31 octombrie, in ultima zi a festivalului, a avut loc o intalnire, in Catedrala Mântuitorului din Moscova, între participanții la festival si Kirill, Patriarhul Moscovei.

Cu aceasta ocazie, participanții au adresat întrebări primatulului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Festivalul "Credința și Cuvânt" are loc o dată la doi ani. Ideea centrală a forumului este dialogul și cooperarea intre jurnalismul ecleziastic și cel laic, discutarea unor noi forme de cooperare între Biserica Ortodoxă Rusă și societatea contemporană, precum și descoperirea unor modalități de dezvoltare a mass-mediei ortodoxe, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.