Muntele Athos doneaza Bulgariei o copie a Icoanei Axion Esti a Maicii Domnului

Axion esti Comunitatea Sfântul Munte Athos a donat o copie a Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului "AXION ESTI", Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite din Patriarhie.

Darul nepretuit a fost oferit cu ocazia celebrării a 130 de ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Alexandu Nevski si a 100 de ani de la sfintirea acesteia. Acesta este cel mai mare lacas ortodox al Bulgariei.

Tot in aceste zile, asa dupa cum va semnalam in editiile anterioare de stiri, Patriarhul Bulgariei a fost sarbatorit pentru implinirea varstei de 98 de ani – cel mai in varsta patriarh ortodox al unei Biserici Ortodoxe autocefale din istorie.

În ciuda asigurărilor din partea autorităților, că Sfanta Icoana va rămâne pentru totodeauna, de acum, in biserică, mulți oameni au venit să se închine, formand un rand extrem de mare, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.