Dezbracata pana la brau, taie cu drujba orice cruce ii iese in cale. Gradul decadentei morale si pedepsele de azi

Pussy Riot wikipedia Mitropolitul Ilarion Alfeiev de Volokolamsk considera ca pedeapsa penala pentru blasfemie poate opri valul actiunilor anti-religioase, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Șeful Departamentului pentru Afaceri Externe al Patriarhiei Moscovei a facut aceasta declaratie in cadrul unui program al canalului de televiziune „Rossia 24” , intitulat "Biserica și Lumea", precizand ca motivația principală a celor implicați în actele de sacrilegiu este chiar scutirea de pedeapsa:

"Dacă oamenii înțeleg că, pentru un act de vandalism, pentru un sacrilegiu, nu risca sa se confrunte doar cu o amendă simbolică, ci pot primi pedepse cu închisoarea, atunci acestia vor gandi de zece ori înainte sa inceapa o astfel de actiune.

Consider că, atunci când o femeie, dezbrăcata până la brâu, ia o drujba si imediat ce vede o cruce o taie in fata tuturor, s-a ajuns deja la un asemenea grad de decadență morală incat un astfel de act nu poate rămâne nepedepsit. Este o infracțiune care trebuie să fie în mod corespunzător pedepsita", a mai spus ierarhul.

In ultima vreme (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), in Rusia, atacurile împotriva bisericilor și distrugerea crucilor inregistreaza o crestere alarmanta, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.