publicat în: Arhivă

Cerc pastoral-misionar in Parohia Horezu I

cerc pastoral-misionar Horezu I

La Parohia Horezu I din oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, a avut loc in data de 29 octombrie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”.

cerc pastoral misionar Horezu I

Întrunirea a debutat cu Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Maslu, săvârşite în Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Parohia Horezu I, de către un sobor de preoţi. După slujbă, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei referatului „Îngrijirea bolnavilor în scrierile Sfinţilor Părinţi; Instituţii social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor în trecutul Bisericii”, susţinută de către preotul paroh Mihai Cârţan, protoiereu de Horezu. Tot în prima parte a întrunirii, preotul Dumitru Diaconu, de la parohia Foleştii de Jos, a susţinut alocuţiunea „Maslul este Taina speranţei în făgăduinţele Împărăţiei lui Dumnezeu”.

cerc pastoral-misionar Horezu I

Sub preşedinţia preotului Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activităţii pastoral-misionare şi administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu, insistându-se asupra intensificării activităţii social-filantropice şi dezvoltarea activităţilor tradiţionale cultural-educative pentru atragerea şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin ortodox. „Deasemenea, s-a luat în discuţie continuarea activităţilor pastorale de catehizare a tineretului prin intermediul proiectelor „Hristos împărtăşit copiilor” şi „Alege Şcoala!”, precum şi identificarea unor metode potrivite pentru contracararea acţiunilor prozelitiste sectare.”, a conchis părintele Dumitrescu, responsabilul cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu.

cerc pastoral-misionar Horezu I

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc în luna noiembrie, la Parohia Horezu II, şi va avea ca temă „Instituţii social-medicale pentru îngrijirea bolnavilor din BOR în prezent”.

contributor Lacasuri Ortodoxe: Arhid Ioan Liviu Găman