Mitropolitul Augustin al Germaniei condamna rasismul din Grecia: Biserica nu poate sa taca!

Mitropolitul Augustin al Germaniei Mitropolitul ortodox Augustin al Germaniei, din Patriarhia Ecumenică, a condamnat "xenofobia și rasismul”, observând creșterea atacurilor rasiste si anti-imigranti din Grecia, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Intr-un interviu acordat în limba greacă radioului Deutsche Welle, acesta a subliniat: "Când apar astfel de evenimente, Biserica nu poate rămâne tăcuta", deși Biserica Ortodoxă Greacă nu a spus nimic in legatura cu un protest anti-blasfemie care a avut loc in Atena, incluzand si unele atacuri.

El a mai spus că aceasta se datoreaza crizei economice din Grecia, care aduce 2 milioane de persoane in situatia de a ramane pe strada, fara lucru, persoanele ramanand lipsite de speranță. El a mai menționat că grecii care trăiesc în Germania sunt ingrijorati de soarta patriei lor, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, citand Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.