publicat în: Arhivă

Un episcop sarb crede ca va fi recunoscuta autocefalia Bisericii Ortodoxe din Macedonia

Crucea macedoneana Biserica Ortodoxa a Macedoniei Episcopul Lavrentie de Sabac, membru al Bisericii Ortodoxe Sârbe, crede că, Bisericii Ortodoxe a Macedoniei, i se va acorda autocefalia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Într-o declarație, facuta in aceste zile, in Belgrad, pentru jurnalul „Blic", citata si de Serviciul de Radio si Televiziune al Voivodinei, Episcopul Lavrentie de Sabac a afirmat ca trebuie să i se acorde autocefalia "Bisericii Ortodoxe Macedonene" și că disputa dintre cele două Biserici, care durează de ani de zile, ar trebui să fie rezolvata fără ajutorul organelor de stat.

Episcopul Lavrentie a mai declarat, pentru acelasi ziar, ca normalizarea relatiilor cu Biserica Ortodoxa a Macedoniei s-ar putea inscrie pe lista discutiilor care vor avea loc in cadrul urmatorului Sinod Sarb, Sfântul Sinod lansand o astfel de inițiativă.

"Aproape toate Bisericile Ortodoxe sunt autocefale, deci de ce nu ar fi si Biserica Macedoneana autocefală? Trebuie sa fie reglementata canonic", a mai spus Episcopul Lavrentie.

In plus, acesta mai considera că inițiativa președintelui sârb, Tomislav Nikolici, de a rezolva litigiul, este una, "desigur, onesta și sincera", dar va trebui ca problema sa fie rezolvata de către Biserica Sârbă și cea Macedoneană, fără intervenția organelor de stat, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, citand aceleasi surse.