PF Daniel, invitat in Eghina. Delegatia greaca paraseste aeroportul Otopeni

sarbatoare Patriarhie octombrie 2012 - transmisiune in direct Lacasuri Ortodoxe Delegaţia din Mitropolia de Eghina condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina şi-a încheiat vizita în România. Vizita s-a desfăşurat în perioada 23-30 octombrie 2012.

În această dimineaţă, în jurul orei 8:30, delegaţia greacă a plecat spre aeroport cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Înainte de plecarea la aeroport, delegaţia a fost primită în Reşedinţa Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Aici, Patriarhul României a mulţumit IPS Efrem şi celorlalţi membri ai delegaţiei, pentru aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. In cuvantul sau de multumire, conform informatiilor oferite de Centrul de presa al Patriarhiei Romane, Preafericitul Parinte Daniel a amintit ca in toata aceasta perioada, pe Dealul Patriarhiei, s-au adunat, in total, "peste 120.000 de închinători" si de pelerini.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Efrem i-a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române pentru aceste zile în care a avut posibilitatea sa "cunoasca evlavia poporului roman" si a adresat o invitatie Preafericii Sale la Mănăstirea Sfântul Nectarie Eghina, asigurand de rugaciunea sustinuta pentru finalizarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului.

Aeronava în care se află Delegaţia greacă a decolat la orele 10:00, avand destinaţia Atena, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, citand surse din Patriarhie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.