Vezi LIVE video: Uraganul Sandy! Arhiereii ortodocsi ii invita pe credinciosi la rugaciune!

Harta evolutiei uraganului Sandy in aceste zile in America estica Cel puțin 13 morți în întreaga coasta de est a Statelor Unite și in Canada. Uraganul Sandy provoacă inundații pe scară largă și întreruperi repetate de curent. Acesta este bilantul pe scurt al trecerii uraganului Sandy, prevazut de statiile specializate, pentru data de 29 octombrie 2012. Cu aceasta ocazie, credinciosii ortodocsi din zona au fost invitati la rugaciune staruitoare de catre arhierii lor. Redam in cele ce urmeaza un astfel de mesaj, adresat de Mitropolit al Americii de Est & NY, Întâistătător al Bisericii Ruse din Afara Granițelor, Mitropolitul Ilarion, emis zilele trecute, premergatoare acestui dezastru natural, informeaza serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Tot aici, va oferim imagini IN DIRECT, exact in acest moment, din zona:

Cucernici Părinți, iubiți frați si surori în Domnul,

Uraganul Sandy se apropie de Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, iar multe dintre parohiile din eparhia noastră se afla pe directia acestuia.
Fac apel la toți credincioșii din Eparhia de Est Americana să se unească în rugăciune pentru salvarea tarii din calea dezastrelor naturale. Ca și creștini-ortodocși nu avem pentru ce sa ne temem, dar trebuie să ne amintim întotdeauna cuvintele Apostolului Pavel – "Nu vă împovăraţi cu nici o grijă. Ci întru toate, prin închinăciune şi prin rugă cu mulţumire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu." (Filipeni 4:6).

Duminică, 28 octombrie 2012, toti parohii americani ai Eparhiei de Est a Amercii sunt sfatuiti sa să citească cereri speciale la Ectenia Mare, și sa citeasca următoarea rugăciune în timpul Liturghiei, după Ectenia Cererii Insistente. În cazul în care parohia dumneavoastră suferă daune în timpul uraganului, vă rugăm să anunțați administrațiile eparhiale la adresa eadiocese@gmail.com. Prin rugăciunile Preasfintei noastre Fecioare Nascatoare de Dumnezeu, Atot-Milostivul Dumnezeu sa trimita mila Sa peste noi toți.

+ Ilarion
Mitropolit al Americii de Est & NY
Întâistătător al Bisericii Ruse din Afara Granițelor-

– informeaza in exclusivitate Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.