Patriarhia Serbiei: scrisoare de sustinere a Patriarhiei Rusiei, pe tema ostilitatilor la adresa Bisericii Ortodoxe

Mesajul Patriarhului Serbiei, de sustinere a Patriarhului Rusiei, pe tema actelor blasfemiatoare din tara

Patriarhul Irineu al Serbiei (wikipedia) Patriarhul Irineu al Serbiei a transmis Patriarhului Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii o scrisoare, în care și-a exprimat îngrijorarea față de ostilitatile la adresa Bisericii Ortodoxe Ruse, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. In plus, acesta condamna actele de profanare a lacasurilor sfinte, în Biserica Rusă. Întâistătătorul Bisericii Sârbe a subliniat faptul că aceste atacuri nu ar putea fi justificate nici din motive politice, nici din oricare alte motive.

Sanctitatea Voastra, frate iubit în Domnul!
Vestea atacurilor profanatoare și hulitoare din Catedrala Hristos Mântuitorul, a întristat și ofensat in intregime Biserica noastra sfanta. Am aflat că unele persoane, fara rusine, din Rusia și Ucraina, si-au ridicat mâinile împotriva Bisericii lui Dumnezeu și împotriva Crucii, cinstita și dătătoarea de viață, sprijinind astfel de sacrilegii.
Condamnăm categoric aceste acte josnice și nelegiuite, care nu se pot justifica, nici prin motive politice, nici prin oricare alte motive. Acestia ne reamintesc de crimele oribile ale ateismului secolului trecut. Încercările unei parti a mass-mediei, de a formula justificari false pentru aceste fapte, jignesc inimile credincioșilor poporului sârb.

Dar noi știm că „Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.” (Galateni 6, 7) și „Că precum este pârâitul spinilor sub căldare, tot aşa este şi râsul celui nebun." (Eclesiastul 7, 6).

Pentru toți credincioșii din lume și pentru toți cei care respectă opiniile apropiatilor lor, ar trebui să fie clar faptul că astfel de acțiuni sunt inacceptabile. Biserica noastră Sârbă, în plinătatea ei, se roaga lui Dumnezeu si Preacuratei Sale Maici, sa trimita pace și intelepciune fraților noștri din poporul rus.
Fie ca Domnul sa va arate mila Sa, Sanctitatii Voastre, ierarhilor, venerabililor clerici, călugărilor și credincioșilor din intreaga Sfânta Biserică, cu putere si intelepciune neinfricata în aceste vremuri dificile.

Fratele si co-slujitorul dvs. la Altarul lui Dumnezeu,
Irineu, Arhiepiscopul de Peci, Mitropolit de Belgrad-Karlovti, Patriarhul Serbiei

– in exclusivitate pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.