Patriarhia Antiohiei: “Parintele Fadi Haddad – urme de tortura si mutilari de nedescris”

Ieri, Patriarhia Ortodoxă Greacă a Antiohiei a emis un comunicat pe marginea mortii tragice a parintelui martir Fadi Haddad, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Mai jos, va oferim cateva randuri din acest comunicat:

"În data de 18 octombrie 2012, părintele Fadi Haddad, preot in parohia Profetului Ilie din orasul Kotna (n.red.:Siria)parintele Haddad rapit si ucis, s-a deplasat în afara orasului, pentru a realiza o misiune nobilă, umanitara, încercand să il recupereze pe unul dintre credincioșii parohiei sale, care fusese rapit chiar în fața lui, cu doar câteva zile in urma.
Ceea ce s-a întâmplat a devenit mult mai greu decat se prevazuse, intrucat parintele Haddad a fost rapit de un intermediar, care i-a cerut răscumpărare și mașina privată. Episodul tragic a început, apoi, prin negocierea cu răpitorii, acestia solicitand o sumă mare de bani (pentru a-l elibera).
Am sperat că se va scapa din aceasta tragedie dureroasa, dar trupul neinsufletit al parintelui Fadi Haddad a fost găsit in dimineața zilei de joi, douăzeci și cinci octombrie 2012, în regiunea Droucha, cu urme de tortură și cu mutilari de nedescris. Preotul Ilie Elbaba din orașului Hineh a fost cel care l-a recunoscut, l-a transportat la o clinica din oras și l-a informat despre martiriu pe Patriarhul din Damasc, sangele sau curat fiind o ofranda pe altarul reconcilierii și înțelegerii", mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.