Acolo unde exista o catedrala ortodoxa, se dezvolta un adevarat centru social

noul centru de invatamant de langa Catedrala din Gjirokaster Albania Elevii și profesorii claselor 1-9 din scoala greco-albaneza "Duhul Iubirii" din Gjirokastra au o noua clădire, modernă. Aceasta realizare a fost posibila prin contribuția Arhiepiscopului Anastasios, pentru comunitatea ortodoxă a orașului, zona în care educarea tinerei generații „a fost întotdeauna o prioritate pentru Preafericirea Sa”, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Deși a insemnat o provocare, având în vedere situația financiară dificilă in regiune, școala s-a mutat în clădirea sa permanenta. Aceasta se bucura astazi de un complex foarte frumos și de o clădire foarte modernă de învățământ, fiind situata în apropiere de Catedrala nouă a Învierii lui Hristos, care este si ea în construcție.

Este o materializare a uneia dintre cele mai frumoase idei ale Arhiepiscopului Anastasios, afirma surse din Biserica locala, „aducand un aport valoros în domeniul educației, dar fiind si o marturie ca acolo unde exista catedrale ortodoxe, ele nu exista doar ca lacasuri de cult ci devin centre importante, cu contribuții reale in societate”.

Odată cu înființarea școlii în această clădire, pasul cel mai important în stabilizarea performanței școlare a fost făcut, dar, de asemenea, trebuie ridicat si nivelul educațional esențial pe care aceasta trebuie sa il ofere. Contribuția este semnificativă, nu doar pentru comunitatea ortodoxă, în sine, ci pentru întreaga societate.

Clădirile de învățământ de pe lângă catedrală au fost infiintate inca de la temelie astfel incat să ofere spatiu suficient nu numai predarii pentru un număr prezent de clase și de studenți, ci și pentru perspectivele de viitor. În prezent, școala a ajuns la clasa a cincea, numărul elevilor fiind mai mare de 140, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.