Rusia apeleaza la reciprocitate si este pe cale sa castige teren in Delhi

Manish Tiwari Conform informatiilor primite din New Delhi, la un an după ce a început să predice in limitele Ambasadei Ruse, in acest oras, Biserica Ortodoxă Rusă s-a prezentat la modul oficial cu o slujba scurta, in acest weekend, ieri, sambata 20 octombrie 2012, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Intrucat nu detine niciun spatiu destinat slujbelor in aceasta tara, Biserica a cerut guvernului sa ii ofere posibilitatea achizitionarii unui teren în capitala, pentru construirea unui lacas ortodox. Cererea a fost inmanata de Vicepremierul rus Dimitri Rogozin Olegovici, care s-a aflat in India inca de la începutul acestei săptămâni, cu o delegație destul de mare, dupa cum afirma Kumar Manoj, un purtător de cuvânt și consilier juridic al Bisericii.

"Aceasta problema va intra pe ordinea de zi a premierului rus Valdimir Putin, care va vizita si el India, luna viitoare", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Rusia a oferit un teren pentru ISKCON, destinat construirii unui templu și caută acum un gest de reciprocitate din partea Indiei, fata de Biserica Ortodoxă Rusă, a adăugat el.

Biserica Ortodoxă Rusă are, in vechime, legaturi in India, prin vechea sa biserica Sf. Toma, din India de Sud. Aceasta numara 500 de credinciosi in India, dupa cum afirma Pr. Ghenadie Moroz, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse în Pakistan, Nepal și India.

"Mulți hinduși sunt dornici să se convertească la Creștinismul-Ortodox, care predică o versiune veche a Creștinismului, asa cum au lasat Apostolii", asigura Moroz.

El a mai spus ca, în Pakistan, Biserica numara 60 de membri, in cea mai mare parte proveniti din misiuni diplomatice, iar in Nepal, 40. În capitală, 120 de membri vin in mod regulat la predici, a mai spus el.

Biserica a fost lansata cu o prezentare de muzica si balet rusesc, la Centrul Cultural Rus.

Adresându-se in cadrul ceremoniei de deschidere, senior congresman Manish Tiwari, unul dintre prietenii non-creștini ai Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat: "Creștinismul este și rămâne, în expansiunea si interacțiunea sa continuă, una dintre cele mai vechi credințe din India".

"Constituția din India este un garant al libertatii religioase. Aceasta filosofie "sarva dharma sambhav" ne-a permis să acceptam infiintarea unei constelații de instituții apartinand diferitelor minorități religioase. Acest schimb nu a dus doar la imbogatirea minorităților. Osmoza de idei, credința universală și renaștere culturală au devenit contributia Indiei la dezvoltarea noii ordini mondiale", a declarat Tiwari.

El a mai spus: "o Biserică Ortodoxă în Delhi, in care se vor afla atât ruși cat și indieni, va reprezenta o piatră de hotar utila în această călătorie", mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.