11 irakieni shiiţi, răpiţi pe drumul spre Karbala

Lacasuri Ortodoxe: din Hill (Irak), 5 august 2009

Mai multe persoane înarmate au răpit unsprezece bărbaţi pelerini şhiiţi irakieni şi pe şoferul lor, în timp ce călătoreau miercuri spre un festival religios din Karbala, în sudul Bagdadului, a declarat poliţia.

Potrivit locotenentului Kazem Al-Salam, atacatorii au oprit un microbuz care transporta unsprezece pelerini pe autostradă, între oraşele Karbala şi Hilla, deturnând vehiculul.”

Răpirea a avut loc la 15 km vest de Hilla, în oraşul Abu Gharak, a mai spus acesta.

Este pentru prima dată, în aproape doi ani, când a avut loc o răpire în această regiune. Vineri, sute de mii de şhiiţi au comemorat aniversarea naşterii celui de-al 12-lea Imam, Mahdi, numit “Imamul ascuns” pe care şhiiţii îl aşteaptă să revină.

Mai multe incidente au punctat deja aceste festivităţi. Luni, 3 august 2009, un pelerin şhiit a fost ucis şi alte două persoane au fost rănite într-un atac cu maşină capcană în Iskandariyah, la 40 mile sud de Bagad.

În plus, în provincia Babilon, la sud de Bagdad, două bombe, dintre care una plasată în apropierea unui celebru sit arheologic, au explodat la trecerea a două autobuze care transportau pelerini, omorând două persoane şi rănind alte 27, conform poliţiei.

De asemenea, este pentru prima dată când forţele irakiene asigură protecţia traseului urmat de pelerinaj, după retragerea forţele americane din oraş, la 30 iunie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.