Fortele de securitate si ambasadele SUA, ingrijorate: in concertele din Rusia, Madonna sare in ajutorul Pussy Riot

Madonna in Rusia 2012 - Moscova si Sankt Petersburg Ambasadele SUA din Moscova şi Sankt Petersburg i-au avertizat pe cetateni de violenţele ce pot aparea la concertele Madonnei. Ambasadele au transmis acest mesaj de securitate, cetăţenilor americani, in legatura cu concertele din serile de marti, 7 august 2012, organizat în Moscova, si joi, 9 august, in Sankt Petersburg, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Autorităţile ruse au raportat, insa, Ambasadelor, că s-au luat măsurile adecvate.
„Deşi ne aşteptăm ca măsurile de securitate sa fie sporite, la ambele concerte, totusi cetăţenilor americani li se reaminteşte să rămână vigilenti, privind securitatea personală, şi să fie atenti la cei ce se afla in apropierea lor, în orice moment, în special în zonele aglomerate”, se arata in avertismentul Ambasadei.

Madonna anuntase in martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ca va tine un discurs împotriva interzicerii „propagandei homosexuale".

Marti seara, Madonna s-a referit deja la cazul formatiei feministe punk Pussy Riot (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Procurorii au hotarat marţi, pentru cele trei femei – Maria Aliohina, Nadejda Tolokonikova şi Ekaterina Samutevici – o pedeapsa de trei ani de inchisoare, argumentând ca i-au insultat pe toţi ortodocsii rusi şi ca reprezinta un pericol pentru societate. Ele au fost acuzate de huliganism motivat de ură religioasă, după ce au facut o "rugaciune punk", împotriva preşedintelui Vladimir Putin, în catedrala din Moscova.

In spectacolul din Moscova, de pe Stadionul Olimpic, de marti seara, Madonna s-a dezbrăcat de haine, descoperind astfel cuvintele "Pussy Riot", inscrise pe spate, pe melodia – hit in 1984 – Like a Virgin, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Madonna a mai declarat: "Stiu că există multe păreri in fiecare poveste, şi nu vreau să para lipsă de respect fata de Biserica sau de Guvern, dar cred ca aceste fete… au facut ceva curajos şi au plătit preţul pentru acest act, deci mă rog pentru libertatea lor. Ele merită sa aiba dreptul la libertate".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.