Dezastrele nucleare, lecţii pentru generaţiile viitoare

teologul Katsuhiro Kohara Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Tokyo, un teolog japonez al cărui bunic a supravietuit bombardamentelor atomice din Hiroshima, din data de 6 august 1945, a afirmat că astfel de catastrofe nucleare ar trebui să le amintească oamenilor de responsabilităţile lor faţă de generaţiile viitoare.

"Nu putem arunca, in spatele altora, povara pacatelor noastre, inclusiv ale stramosilor nostri, sau sa facem alte persoane responsabile pentru păcatele noastre. Păcatul nu este ceva care sa fie lasat moştenire şi trebuie ca noi să acceptam responsabilitatea pentru ceea ce am făcut, pe cont propriu", a declarat Katsuhiro Kohara.

Kohara, un profesor la Universitatea Doshisha din Kyoto, a mai citat chiar si un verset din Cartea lui Ieremia: „În zilele acelea nu vor mai zice: 'Părinţii au mâncat aguridă şi copiilor li s-au strepezit dinţii'. Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinţii.”. Experienta bunicului său i-a influentat viziunile, a mai marturisit acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.