Ortodocsii din Gaza ies in strada, in frunte cu arhiepiscopul lor

Crestinii Ortodocsi din Gaza Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Ierusalim, mica comunitate creştină din Gaza se afla in centrul unui scandal, organizand un protest public mai puţin obisnuit, împotriva guvernului islamic Hamas si a ceea ce numesc ei „convertirea fortata a creştinilor”, din ultimele săptămâni.

Condusi de Arhiepiscopul grec-Ortodox de Gaza, Alexious, protestatarii s-au adunat in urma cu cateva zile în faţa Bisericii Ortodoxe Greceşti Sf. Perfidius, în orasul Gaza. Ei sustin ca se simte o presiune tot mai mare din partea musulmanilor, in sensul convertirii, deşi nu există nicio politica oficiala Hamas de convertire a creştinilor.

"Ne temem ca mai mulţi tineri vor fi forţaţi să se convertească", afirma un creştin, care a cerut să nu ii fie amintit numele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.