Foto-reportaj: sarbatoarea Kievului, 2012 – Ziua Botezului Rusiei

In data de 28 iulie 2012, în ziua comemorării Prinţului Sfânt Vladimir intocmai cu Apostolii, Ziua Botezului Rusiei, o sărbătoare naţională atat în Rusia, Belarus cat şi in Ucraina, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii a oficiat Sfanta Liturghie in Lavra Pesterilor din Kiev – Adormirea Maicii Domnului, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

ziua botezului rusiei kiev 2012 1

Prin decizia Bisericii Ortodoxe Ruse si a Sfântului Sinod, din 26 iulie 2012, aceasta mai este, de asemenea, si ziua Soborului Sfinţilor din Kiev

ziua botezului rusiei kiev 2012 3

ziua botezului rusiei kiev 2012 4

În plus, acest an marchează implinirea a 20 de ani de slujire pentru Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir, in Scaunul de la Kiev (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)

ziua botezului rusiei kiev 2012 5

Liturghia a fost oficiata de Patriarh, pe altarul instalat în Piaţa Catedralei, la Catedrala manastirii Adormirea Maicii Domnului.

ziua botezului rusiei kiev 2012 6

Sanctitatea Sa a fost asistat de o mare adunare de ierarhi, inclusiv de delegaţii Bisericilor Ortodoxe locale, printre care s-au numart Patriarhiile din Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim, Georgia, Serbia, Bulgaria şi Bisericile Ortodoxe din Cipru, Grecia, Polonia, Cehia, Slovacia şi America.

ziua botezului rusiei kiev 2012 7

Prezenti la slujba au mai fost, de asemenea, oficialii ucraineni de stat.

ziua botezului rusiei kiev 2012 8

Slujba a fost difuzata de Televiziunea Ucraineana, cu comentarii în limbile ucraineană şi rusă, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.