Pussy Riot: “Credeam ca Biserica isi iubeste toti fiii, dar se pare ca doar pe cei ce-l iubesc pe Putin!” (VIDEO)

Pussy Riot in judecata iulie 2012 Cele trei femei care au protestat împotriva lui Vladimir Putin, printr-o "rugăciune punk", in fata altarului principalei Catedrale din Rusia, au aparut in instanta ieri, luni, 30 iulie 2012, într-un caz interpretat ca test al tratamentului fata de dizidenti, al celui ce se bucura de un nou mandat prezidenţial in aceasta tara. Femeile din trupa "Pussy Riot”, se confruntă cu o pedeapsa de până la şapte ani închisoare, pentru un „show” din februarie, cand au patruns in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, au urcat pe soleea din fata altarului şi au „chemat-O in rugaciune pe Fecioara Maria, pentru a-l alunga pe Putin", informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (vezi ARHIVA).

Maria Aliochina, in varsta de 24 de ani, Nadejda Tolokonikova, de 22 de ani, şi Ecaterina Samutevici, de 29 de ani, au fost aduse la Moscova, in instanta de judecata Kamovniki din Moscova, cu renume dupa ce fostul magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski, a fost condamnat, in aceeasi sala de judecata, pentru a doua oară, în 2010.

Suporterii au scandat "Fetelor, suntem cu voi!" şi "Victorie!", acuzatele fiiund, fiecare, incatusate la încheietura mâinii si insotite de cate un ofiţer de sex feminin.

"Nu am intentionat să jignim pe nimeni", a declarat Tolokonikova din aceeasi boxa de judecata, din plastic si metal, in care Hodorkovski a putut fi vazut cu partenerul sau de afaceri, in timpul procesului lor. "Motivele noastre au fost exclusiv politice".

„Spectacolul” a fost conceput pentru a evidenţia relaţia strânsă dintre Biserica Ortodoxă Rusă, dominantă, şi fostul ofiţer KGB, Putin, pe atunci prim-ministru, a cărui campanie de revenire la preşedinţie s-a incheiat, cu un scrutin, in luna martie, acesta fiind susţinut în mod clar, chiar dacă neoficial, de către liderul Bisericii, Patriarhul Kirill.

Protestul i-a ofensat pe mulţi credincioşi şi a infuriat conducerea Bisericii. Biserica, care s-a bucurat de o renaştere mare dupa caderea Uniunii Sovietice Comuniste, în 1991, incearca sa aiba acum o influenţă mai mare asupra vieţii seculare, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe..

Femeile, care au fost acuzate de huliganism, motivat de ură religioasă sau ostilitate, au precizat ca nu au mai procedat astfel niciodata.

În deschiderea declaraţiilor citite de către un avocat al apărării, care uneori se lupta cu textele scrise de mână, se spunea ca acestea au protestat de fapt împotriva sprijinului politic venit din partea lui Kirill, pentru Putin, şi ca nu au sentimente de animozitate faţă de Biserică sau de credincioşi.

"Nu am avut niciodată astfel de sentimente, faţă de nimeni din lume", a declarat Tolokonikova în sustinerea sa, descriind acuzatia de ură religioasă ca fiind una "plina de duritate".

"Noi nu suntem duşmani ai Creştinismului. Opinia credincioşilor ortodocşi este importanta pentru noi şi dorim ca toţi să fie de partea noastră – de partea activistilor civili anti-autoritarism", a mai spus ea.

"Demersul nostru nu cuprindea in el intentia de agresare a publicului – doar o dorinta disperata de a schimba situaţia din Rusia, intr-una mai bună".

„Pussy Riot” a aparut pe scena in aceasta iarna, cu versuri pline de manie si cu spectacole surpriza, printre care unul chiar în Piaţa Roşie din afara Kremlinului, care a facut furori pe Internet.

Membrele trupei sunt vazute ca avangardă a unei generaţii dezamagite, care caută modalităţi creative de a-si arăta nemulţumirea faţă de poziţia dominantă, de 12 ani, a lui Putin, in peisajul politic.

"Am crezut că Biserica isi iubeste toti fiii, dar se pare că Biserica ii iubeşte doar pe acei fii care il iubesc pe Putin", a declarat Aliochina.

Femeile au mai slabit si sunt palide, fata de momentul când au fost închise, in urma gestului facut la sfârşitul lunii februarie, cu putin timp înainte ca Putin, în putere, ca preşedinte din 2000-2008 şi apoi ca prim-ministru, sa câştige un mandat de şase ani, prezidenţial, in ziua de 4 martie 2012.

"Arata ca si cand ar fi facut, pentru mult timp, greva foamei”, declara Stanislav Samutevici despre fiica sa. "Zici ca e inchizitie, cred ca isi bat joc".

Un reportaj al unei televiziuni care functioneaza la nivelul intregii tari prezenta, insa, o imagine diferită fata de aceasta descriere, cu accent pe zambetele ocazionale şi pe rasetele femeilor, care susoteau reciproc atunci cand procurorul le citea acuzele, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Contributor Lacasuri Ortodoxe: Stud. Teo-CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.