publicat în: Arhivă

Patriarhul rus detine “informatii foarte importante”, de la New York, privind uciderea ţarului Nicolae II

Tarul Rus Nicolae II si familia Biserica Ortodoxă Rusă intenţionează să isi clarifice poziţia privind recunoaşterea rămăşiţelor pamantesti ale ţarului Nicolae al II-lea si ale membrilor familiei sale, care au fost ucişi de către bolşevici la scurt timp după Revoluţia Rusă, conform ultimelor declaratii ale Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii.

Adresându-se membrilor Sfântului Sinod, în capitala Ucrainei, la Kiev, patriarhul a dezvaluit faptul că a primit "informatii foarte importante", de la New York, vizavi de circumstanţele uciderii familiei ţarului, din iulie 1918.

"Cred că aceste circumstante ne vor ajuta sa ne definim poziţia, inclusiv cea legată de aşa-numitele "ramasite de la Ekaterinburg" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a mai spus patriarhul, fără sa specifice ce fel de informaţii a obţinut, informeaza serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

El a mai spus că intenţionează să distribuie unele materiale membrilor Sfântului Sinod şi sa formuleze o poziţie unitară, referitor la aceasta problema.

Familia Romanov – ultimul ţar rus, Nicolae al II-lea, soţia sa de origine germana, Alexandra, cele patru fiice şi fiul lor – şi mai multi sevitori au fost împuşcaţi de bolşevici în oraşul Ekaterinburg, în Urali, la primele ore ale zilei de 17 iulie 1918.

Majoritatea ramasitelor au fost descoperite în afara Ekaterinburgului, în luna iulie 1991, şi reinhumate în Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel din Sankt Petersburg, în vara anului 1998.

În 2007, la şapte ani după canonizarea Romanovilor, ramasitele pamantesti care lipseau, ale fiicei şi fiului ţarului Nicolae al II-lea – au fost descoperite langa Ekaterinburg (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Testele ADN au confirmat faptul că rămăşiţele descoperite au fost autentice, dar Biserica a refuzat, cel putin pana acum, sa recunoasca autenticitatea lor. Aceasta favorizează, în schimb, versiunea propusă de investigatorul iniţial, Nikolai Sokolov, care susţine ca rămasitele familiei Romanov sunt de fapt complet distruse, mai informeaza serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.