11 noi sfinti martiri ortodocsi canonizati

canonizare sfinti Estonia 2012 LO Un comunicat, emis de Arhiepiscopia Bisericii Ortodoxe Ruse din Europa de Vest, ne informeaza despre decizia canonizarii unor noi sfinti martiri ortodocsi, precizeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Arhiepiscopul Gabriel a dat citire unei scrisori semnate de Mitropolitul Stefan de Tallin, in care se anunta canonizarea a unsprezece martiri care au murit in Estonia, pentru credință.

Se stie ca acestia au suferit moarte martirica sub regimul dur sovietic, insa numele sfintilor inca nu au fost facute cunoscute.

Ceea ce stim pana la aceasta ora, din surse aflate in cadrul Institutului Saint Serge, este ca printre cei 11 se numara si un fost profesor și un fost student din cadrul Institutului: Ivan Lagovski si Pr. Jean Sergheiev, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.