Patriarhul Ierusalimului avertizeaza, dupa atacul asupra bisericii romanesti: Vom raspunde acestor crime!

Teofil al III-lea al Ierusalimul In ultimele zile, Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Teofil al III-lea, a declarat că Patriarhia grec-Ortodoxă de Ierusalim va răspunde atacurilor israeliene – care au avut loc recent asupra lacasurilor sit-urilor sfinte – prin construirea de noi biserici și repararea daunelor cauzate celor vechi, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Musulmanii și creștinii traiesc în această țară ca cetățeni ai acesteia, originari, și nu în calitate de invitați, iar oricine considera că astfel de infracțiuni ne vor face, pe oricare dintre noi, să plecam de aici, va gresi total", a spus Patriarhul.
"Suntem convinși de existența noastră și avem dreptul de a rezista, de a ne apăra pământul și de a ne pastra religia proprie și civilizația noastra în ținuturile sfinte".

Aceste declarații au fost emise în lumina încălcării continue israeliene a locurilor sfinte creștine și musulmane, ultimul atac fiind indreptat chiar asupra bisericii ortodoxe romanesti din Ierusalim.

Patriarhia a mai anunțat, de asemenea, în declarația sa, că va spori construcția de biserici în fiecare loc al Cisiordaniei, bazandu-se pe potentialul existent de care dispune.

Patriarhul condamnă atacurile israeliene periculoase, care vizează existența creștino-islamista pe pământ sfânt, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.