publicat în: Arhivă

Cea mai mare a 2-a Catedrala a Bulgariei se prabuseste

Catedrala Sfantul Mucenic Dimitrie Vidin Cea de-a doua mare Catedrala Ortodoxa a Bulgariei, aflata in orasul dunarean Vidin, inchinata Sfantului Dimitrie cel Mare, are nevoie urgentă de reparații, in caz contrar parti mari din aceasta riscand un adevarat colaps, informeaza Serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Arhimandritul Policarp al Episcopiei de Vidin a declarat recent, in aceeasi idee, pentru agenția bulgară Telegraph, că șase dintre cele nouă cupole ale bisericii sunt deteriorate, doua dintre ele riscand chiar sa se prabuseasca.

Biserica a fost construită cu aproximativ 120 de ani în urmă, dar sufera din cauza amanarii perioadei in care sa fie supusa unei renovari majore.

In plus, aflam de la corespondenti in zona ca autoritățile locale au restricționat deja accesul in zonele cele mai periculoase ale bisericii. S-a luat deja in discutie si cazul interzicerii totale a accesului vizitatorilor in lacasul ortodox.

Catedrala "Sfantul Mucenic Dimitrie” este cea mai mare a doua catedrala din țară, urmand Bisericii-monument "Sf. Alexander Nevski"din Sofia, mai informeaza Serviciul LONews.