Ierarhii Bisericii Ortodoxe Antiohiene revin asupra problemelor Orientului Mijlociu

Biserica Maicii Domnului din Balamand In perioada 2-4 octombrie 2012, Sfântul Sinod al Patriarhiei Grec-Ortodoxe a Antiohiei a organizat cea de-a 49-a sesiune ordinară, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Ignatie al Antiohiei IV, in incinta Mănăstirea Maicii Domnului din Balamand, Liban.
Ierarhii Bisericii Ortodoxe Antiohiene revin, în declarația lor, asupra punctelor centrale și fundamentale care vizeaza situația dificilă din Orientul Mijlociu, inclusiv asupra problemei importantei prezenței creștine in Orient, a spiritului de pace care trebuie să prevaleze în regiune, a datoriei cetatenesti pe care trebuie sa o aiba creștinii si ortodocși, care nu ar trebui sa fie priviti ca minorități, ci ca "parteneri" ai altor grupari din regiune”.
O declarație in acest sens a Sfântului Sinod prevede si conceptul de "cetățenie sănătoasa" și principiul egalității in drepturi și obligații, în rândul tuturor cetățenilor din aceeași țară, fără distincție, revendicand o reprezentare reală in cadrul conducerii societatii, prin rolul principal pe care trebuie sa il aiba Biserica și credincioșii cetatii.
In cele din urma, comunicatul face referire la rolul adecvat al comunicarii religioase in uniune si nu in divizarea societatii sau in sporirea tensiunilor.
Episcopili Ortodocși din Antiohia au condamnat, de asemenea, atât atacurile asupra simbolurilor religioase cat si toate celelalte reacții violente care au urmat acestora atacuri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.