Bisericile olandeze le cer si Bisericilor europene sa-si recunoasca reciproc botezul

Klaas van der Kamp, secretar-general al Consiliului Bisericilor din Ţările de Jos Un ecumenist olandez de top a cerut Bisericilor europene sa răspunda in fata secularizării, prin "apropiere reciproca", după ce Bisericile locale au semnat un acord de recunoaştere reciproca a botezului.

"Vietuim în societăţi secularizate, acolo unde prezenţa non-creştina este în creştere, dar mulţi oameni nu inteleg ce inseamna religia", a declarat Klaas van der Kamp, secretar-general al Consiliului Bisericilor din Ţările de Jos.

"Acest lucru ar trebui să ne aducă mai aproape, in mod normal, si sa ne faca sa ne concentram pe relaţia noastră esentiala cu Dumnezeu, apropiindu-ne prin botez. Cu o generaţie în urmă, atunci când ţările se bucurau de majoritate creştină, astfel de impulsuri nu erau atât de puternice", a mai adăugat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.