Catolicii, ingrijorati de cresterea numarului evanghelicilor in Brazilia

Rev. Walter Altmann moderator al Consiliului Mondial al Comitetului Central al Bisericilor Un recensământ efectuat recent in Brazilia demonstreaza ca, in tara, exista din ce in ce mai multi evanghelici si mai putini romano-catolici.

Liderii Bisericii din Brazilia au dezbătut rezultatele ultimului recensamant national, care arată scăderi ale numărului romano-catolicilor şi o creştere a persoanelor care se identifica drept „evanghelice”.

În timp ce majoritatea sustine ca nu este surprinsa de rezultate, unii si-au exprimat nemultumirile fata de modul in care au fost colectate datele.

În timpul unei mese rotunde, organizate in cadrul unei emisiuni a Radio Gaucha, din Porto Alegre, Rev. Walter Altmann, un pastor brazilian luteran, moderator al Consiliului Mondial al Comitetului Central al Bisericilor, si-a „exprimat îngrijorarea vizavi de aceste statistici”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.