CMB aduce omagiu teologului Jose Miguez Bonino

Jose Miguez Bonino Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), cu sediul la Geneva, a adus in mod oficial un omagiu vieţii şi activităţii teologului Jose Miguez Bonino, care a decedat in data de 1 iulie 2012, în Buenos Aires, Argentina, la vârsta de 88 de ani.

"Aducem omagiu unui om de mare impact şi unei surse de inspiraţii pentru CMB", a declarat Rev. Olav Fykse Tveit, secretarul general al CMB.

Tveit a mai spus că Miguez a avut o "influenţă semnificativă asupra parcursului ecumenic pe care acesta, personal, l-a avut, si asupra poziţiilor teologice ecumenice", potrivit unui comunicat de presa comun al CMB şi al Agentiei de comunicare din America Latină şi Caraibe.

Miguez, un pastor metodist argentinian, a lucrat neobosit pentru dezvoltarea mişcarii ecumenice, a drepturilor omului şi in domeniul transformarilor sociale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.