PS Emilian Lovisteanul, langa Moastele Sfintei Mari Mucenite Marina, in Alexandroupolis, 2012

PS Emilian Lovisteanul -  Moastele Sfintei Marina -  Alexandroupolis 2012 Cu prilejul sărbătorii Sfintei Mari Mucenițe Marina, 17 iulie, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Antimos, Mitropolit de Alexandroupolis, Traianoupolis și Samutrakis, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, se află în vizită în Eparhia de Alexandroupolis din cuprinsul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

În ajunul sărbătorii Sfintei Mari Mucenițe Marina, cei doi ierarhi au săvârșit slujba privegherii în biserica mănăstirii de lângă orașul Alexandroupolis, ce are ca ocrotitoare pe Sfânta Marina.

La începutul slujbei a fost dus in biserică un fragment din Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Marina, ce se află așezate la loc de cinste într-o raclă nouă, confecționată în atelierele Patriarhiei Române. Aceste Sfinte Moaște au fost dăruite anul trecut de către Înaltpreasfintitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Mitropoliei de Alexandroupolis.

După slujba Litiei, Mitropolitul Antimos a ținut un cuvânt de învățătură și a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim pentru darul de mare preț făcut Eparhiei sale și Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul pentru împlinirea acestei lucrării sfinte și pentru împreuna slujire.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a subliniat că: „Sfinții lui Dumnezeu nu mai aparțin unui popor, ci Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos, și că ei ne unesc în rugăciune și comuniune de iubire, pentru dobândirea vieții veșnice”.

De asemenea, Preasfinția Sa a mulțumit înaltului Ierarh grec pentru invitație şi pentru frumoasa comuniune în duhul dragostei lui Hristos. După slujba utreniei, la miezul nopții, cei doi ierarhi înconjurați de un sobor de preoți şi diaconi au săvârşit Sfânta Liturghie în prezenţa multor credincioși veniți din mai multe zone ale Greciei.

Pe parcursul săvârşirii sfintelor slujbe, mii de credincioși s-au închinat la Moaștele Sfintei M. Mc. Marina, între care foarte mulți tineri si copii. Pelerinajul la Sfintele Moaște continua şi zilele următoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.