Desmond Tutu, premiat pentru sprijinul acordat palestinienilor

Desmond Tutu

Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Londra, laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Desmond Tutu, care este angajat într-o campanie controversata vizavi de problemele Israelului, a primit la inceputul acestei luni, iulie 2012, o distinctie pentru sprijinirea călătoriilor în oraşul palestinian Betleem, loc al Naşterii lui Iisus.

Tutu, care este Arhiepiscop Emerit Anglican de Cape Town, Africa de Sud, şi care a devenit cunoscut pentru lupta sa împotriva sistemului de discriminare rasiala de tip apartheid, a primit distinctia "Paşaport pentru Betleem", din partea Open Betleem.

Fondatoarea amintitei societati caritabile cu sediul la Londra, Leila Sansour, a afirmat că Tutu rămâne "o sursă de inspiraţie pentru milioane de oameni, în devotamentul faţă de principiile de pace, reconciliere şi libertate. Ne aminteste cu certitudine de faptul că toţi vom fi liberi, ca ne luptam pentru un stat palestinian, dar ne aminteste si că acest stat este valoros doar daca aceasta lupta rămâne deschisă, democratică, învaţandu-ne respectul pentru drepturile omului".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.