Biserica Luterana lucreaza la noul tip de lider

New Wine-New Wineskins Aproximativ 40 de reprezentanţi ai Bisericilor Luterane din America Latină şi Caraibe s-au adunat, în urma cu cateva zile, in Bogota, Columbia, pentru a discuta despre eforturile actuale, nevoile şi provocările în formarea de lideri misionari şi slujitori.

Consultarea intitulata "New Wine-New Wineskins", care a avut loc in perioada 7-10 august 2012, a fost sponsorizata de Biserica Evanghelică Luterană din America (ELCA).

Aceasta a luat nastere din necesitatea ca ELCA si Bisericile din America Latină şi Caraibe sa se exprime asupra unui nou model in conducere, modeland tipuri de „lideri consacraţi”, care sa poata raspunda misiunii şi lucrarii Bisericii, în fata secolului 21.

Constatând că seminariile devin si ele din ce in ce „mai ecumenice”, responsabilitatea promovarii identitatii confesionale a elevilor este si ea în scădere, in aceste Biserici, conform unui raport al Agentiei de comunicare din America Latină şi Caraibe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.