Targ de produse traditionale si ecologice, 23-24 iunie 2012

În zilele de 23 – 24 iunie 2012, între orele 10 – 18, va avea loc in Muzeul in aer liber din Dumbrava Siviului o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Târgul este o activitate culturală organizată de Muzeul ASTRA, prin care se valorifică şi se promovează patrimoniul cultural imaterial, producătorii şi produsele tradiţionale, activitate ce se înscrie, alături de alte programe derulate de muzeu, în conceptul de „muzeu viu”.

Prajituri bune-bune LO

La această ediţie, care coincide cu sărbătorirea, în data de 24 iunie, a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele) şi-au anunţat participarea 15 producători care vor oferi spre vânzare atât produse „de dulce” – din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă, peşte afumat), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), prăjituri tradiţionale, cât şi produse de post: dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce, zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun şi produse tradiţionale din carne.

Targ produse cu troita in fundal LO

Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe.

afis targ de produse traditionale 23-24 iunie 2012

– un articol, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, de: contributor Eliza Penciu

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.