Autoritatile turce din Malatia au cumparat Biserica Armeana Tachoro

Biserica Armeana Tachoro Autorităţile din provincia turcă Malatia au cumparat terenul pe care se afla amplasata Biserica Armeană Tachoro. Biserica va fi, de acum, reconstruita, iar actiunea va dura, conform ultimelor planificari, până în 2013, informeaza Seviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Biserica, situata în zona Cavusoglu a fost vânduta contra sumei de 20 de mii de lire turcesti (aproximativ 11 000$). Zona este cunoscuta ca fiind locul de naştere al lui Hrant Dink – ziarist și scriitor turc de origine armeană, unul din membrii cei mai proeminenți ai comunității armene din Turcia. A fost asasinat în cartierul Osmanbey din Istanbul, chiar în fața redacției ziarului său bilingv Agos. Moartea a survenit prin împușcare, cele trei gloanțe fiind trase de un tânăr de 17 ani. În spatele atentatului se află, conform cercetărilor poliției, cercurile naționaliste turce care l-au acuzat pe scriitor de ofensă adusă Turciei, pentru faptul că a evocat genocidul armenilor. Decesul său lasă în urmă o văduvă și trei copii.

Administraţia intenţionează să reconstruiască biserica şi să o folosească drept centru cultural. Biserica armeană Tachoro a fost construita cu mai mult de trei secole în urmă, mai informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.