publicat în: Arhivă

Granicerii, sarbatoriti pentru intaia data in Biserica Ortodoxa a Poloniei

granicerii sarbatoriti in Biserica Ortodoxa a Poloniei Granicerii au fost sarbatoriti si in Biserica Ortodoxa a Poloniei, festivitati deosebite fiind organizate si in Siemiatice.

In ziua de 13 mai 2012, seful Gărzii de Frontieră din Ordinariatul Militar Ortodox al Armatei Poloneze a organizat o sărbătorirea ortodoxă a poliţiei de frontieră.

Festivitatile au inceput cu oficierea Sfintei Liturghii, in Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel. După slujba, a avut loc un mars comun, de onoare, al Gărzii din Regiunea de frontieră Podlasie, însoţita de Brigada de Pompieri Voluntari.

La ceremonie au participat comandantul Granicerilor din Polonia, colonelul Leszek Ceh, comandanţi ai trupelor vecine, ofiţeri şi angajaţi si Politiei de frontieră, capelani din Ordinariatul Militar Ortodox al Armatei Poloneze, precum si enoriaşi şi rezidenţi din Siemiatice. Este intaia data cand o astfel de manifestare este organizata de către un preot ortodox, pr. Adam Weremiewici, mai informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.